Телефони

044-235-16-29, 050-336-86-07

з 8:00 до 16:30 (Сб, Нд вихідні)

Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби: навчальний посібник / К.В. Юрко, Г.О. Соломенник

Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби: навчальний посібник / К.В. Юрко, Г.О. Соломенник

В наявності
475 грн
Автори: К.В. Юрко, Г.О. Соломенник
Гриф: рекомендовано вченою радою Харківського національного медичного університету
Аудиторія: для студентів медичних закладів вищої освіти, лікарів-інтернів, курсантів закладів післядипломної освіти, лікарів і медичних сестер практичної охорони здоров’я, викладачів
Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Мова: українська
Рік: 2023
Кількість сторінок: 255 (чорно-білі)
ISBN: 978-617-505-933-3
Всеукраїнське спеціалізоване
видавництво «Медицина»

Опис книги Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби: навчальний посібник / К.В. Юрко, Г.О. Соломенник

На сучасному етапі соціально значущі інфекційні хвороби розглядають як одну з основних загроз для здоров’я населення, а також суттєве професійне навантаження для органів охорони здоров’я та суспільства в цілому.
В Україні й усьому світі відбулося значне погіршення епідеміологічної ситуації щодо особливо небезпечних інфекцій через політичну та економічну нестабільність, масову міграцію населення, військові конфлікти та передислокацію військ, нові умови господарювання з порушенням стабільності систем епізоотичного та епідеміологічного нагляду, послаблення профілактичних заходів.
У навчальному посібнику викладено сучасні уявлення про найпоширеніші соціально значущі й особливо небезпечні інфекційні хвороби, зокрема туберкульоз, інфекції, що передаються статевим шляхом, СНІД, гепатити В і С, коронавірусну хворобу тощо.
Подано їхню загальну характеристику, етіологію, епідеміологію, патогенез, клінічні прояви, ускладнення, діагностику та диференціальну діагностику, лікування, профілактику наведених хвороб.
Особливу увагу приділено питанням біобезпеки, біотероризму та протидії їм.
Використано матеріали та рекомендації ВООЗ, дані вітчизняних і зарубіжних публікацій провідних фахівців, клінічні протоколи надання медичної допомоги МОЗ України.
Матеріал викладено на сучасному науковому рівні відповідно до чинних міжнародних рекомендацій, адаптовано до нових навчальних програм.
Книга призначена для студентів медичних закладів вищої освіти, лікарів‑інтернів, курсантів закладів післядипломної освіти, лікарів і медичних сестер практичної охорони здоров’я, викладачів.

Зміст книги Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби: навчальний посібник / К.В. Юрко, Г.О. Соломенник

Умовні скорочення
Передмова
Частина 1. Загальні відомості про інфекційні хвороби
Розділ 1. Еволюція поглядів на інфекційний процес
Розділ 2. Діагностика, лікування й основи профілактики інфекційних хвороб
Розділ 3. Структура та режим роботи інфекційного стаціонару (відділення). Кабінети щеплень. Поняття про внутрішньолікарняні інфекції
Частина 2. Соціально значущі інфекційні хвороби
Розділ 4. Керовані інфекції
4.1. Туберкульоз
4.2. дифтерія
4.3. Поліомієліт
4.4. Кір
Розділ 5. Гемоконтактні інфекції
5.1. Гепатит В
5.2. Гепатит С
5.3. ВІЛ-інфекція/СНIД
Розділ 6. Тропічні хвороби
6.1. Малярія
6.2. Гельмінтози
6.3. Лепра
Розділ 7. Інфекції, що передаються статевим шляхом
7.1. Сифіліс
7.2. Гонорея
7.3. Сечостатевий трихомоноз
7.4. Генітальний герпес
Частина 3. Особливо небезпечні інфекції
Розділ 8. Міжнародні медико-санітарні правила
Розділ 9. Карантинні інфекції
9.1. Холера
9.2. Чума
9.3. Жовта гарячка
9.4. Коронавірусна хвороба 2019 (COVID-19)
Розділ 10. Біобезпека та біотероризм
10.1. Поняття про біологічну зброю
10.2. Біологічна безпека та білогічний захист
10.3. Біологічний тероризм: особливості й тактика протидії
Предметний покажчик
Література

Автори книги Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби: навчальний посібник / К.В. Юрко, Г.О. Соломенник

К.В. Юрко — завідувач кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету, доктор медичних наук, професор.
Г.О. Соломенник — доцент кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету, кандидат медичних наук.

Характеристики книги Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби: навчальний посібник / К.В. Юрко, Г.О. Соломенник

Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Форма: друкована книга (видання)
Вид: навчальний посібник
Мова: українська
Рік: 2023
Кількість сторінок: 255 (чорно-білі)
Обкладинка: тверда
Формат: 60х90/16
(14,5х21,5 см)
Вага: 403 г
ISBN: 978-617-505-933-3 (9786175059333)
Анна Іванівна
2023-08-23 12:01:41
Невелика за обсягом, але дуже змістовна книга і надзвичайно актуальна в сьогоднішніх умовах зростання міжнародних зв'язків, масових міграцій та військових конфліктів. Книгою задоволена, авторам велика подяка!
Відповісти
Степан Сергієнко
2023-06-21 23:18:20
Дякую за швидку доставку. Актуальність книги у наш час поза всяким сумнівом. Забрудненісь води та повітря, нестача та низька якість харчових продуктів.Це сумні наслідки війни, які можуть призвести до погіршення епідеміологічних ситуацій та поширеню інфекцій. Рекомендую книгу для інфекціоністів, епідеміологів та організаторів громадського здоров’я.
Відповісти

1

Додати відгук

Введіть символи: *
captcha
Оновити

На цій сторінці Ви можете ознайомитися і купити навчальний посібник авторів К.В. Юрко, Г.О. Соломенник Соціально значущі та особливо небезпечні інфекційні хвороби українською мовою, а також безкоштовно прочитати онлайн фрагмент книги і скачати інформацію про неї. ВСВ «Медицина»