Телефони

044-235-16-29, 050-336-86-07

з 8:00 до 16:30 (Сб, Нд вихідні)

Депресія: погляд психотерапевта / В.Ю. Юнак

Депресія: погляд психотерапевта / В.Ю. Юнак

В наявності
540 грн
Автори: В.Ю. Юнак
Аудиторія: для широкого кола читачів
Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Мова: українська
Рік: 2023
Кількість сторінок: 334 (чорно-білі)
ISBN: 978-617-505-924-1
Всеукраїнське спеціалізоване
видавництво «Медицина»

Опис книги Депресія: погляд психотерапевта / В.Ю. Юнак

Ми волею історичного розвитку занурені в складний час з огляду на переповнення емоційного фону України негативними подіями та депресивністю у зв'язку з впливом війни та COVID-19 на психіку населення, яке, можна сказати, живиться «вірусом» емоційного напруження.
Часто виникають запитання: як зберегти гармонію своєї психічної організації у важкі періоди? Як уникнути депресивності й не дати їй розвинутися до рівня хворобливого стану? Або ж як впоратися з ним самостійно чи допомогти близькій людині, якщо він настав? Ця книга допоможе отримати відповіді.
Читач дізнається не лише про розмаїття причин та їх небажане поєднання для виникнення емоційної дисгармонії, а й про співвідношення позитивних і негативних емоцій та їх вплив на гармонізацію нашої психіки. Навчиться відрізняти тимчасову фізіологічну депресивність від її хворобливих проявів. Познайомиться з варіантами попередження і профілактики патологічної депресії, а також, за необхідності, — її лікування. У книзі наведено практично всі основні види лікування, які за рекомендацією психотерапевта (обов’язково) необхідно застосувати для себе або своїх знайомих. Серед традиційних методів — медикаментозна терапія, арттерапія, електросудомна, фітотерапія, гомеопатія, депривація сну, лікування масажем, терапія фізкультурою, акупунктура, трудотерапія; нові методи: лазеропунктура, аутогенне тренування, сугестивна та когнітивна психотерапія; а також допоміжні — музична терапія, світлолікування, ароматерапія, кліматотерапія, кольоротерапія, анімало- та деревотерапія, горотерапія, медитація, лікування харчуванням.
Видання буде корисним кожному, хто прагне навчитися оцінювати свої емоції, щоб керувати ними і правильно переживати їх. Також автор приділив увагу деяким питанням, пов’язаним з особливостями темпераменту, характеру і особистості людини, її ставленням до вектора життєвих прагнень, усвідомлення і боротьби з песимізмом. Визначив неочікувано для більшості позитивні впливи неглибокої тимчасової депресивності на життя людини. Проаналізував часті випадки поєднання депресії з творчістю відомих особистостей (письменників, поетів, художників і композиторів).
Кожен зможе знайти в цій книзі те, що зробить його впевненішим, гармонійнішим, обізнанішим. А головне, книга дасть потрібні відомості про, мабуть, найпоширеніший і серйозний розлад нашої психіки — депресію.

Зміст книги Депресія: погляд психотерапевта / В.Ю. Юнак

Передмова
Вступ
Адаптабельність у мінливому світі
Історичний нарис
Епідеміологія (поширеність) депресії
Депресія — що це? Настрій, характер, хвороба?
Прояви депресій
Види депресії
Депресія і тварини
Негативні емоції в нашому житті
Хто більше схильний до ризику захворіти на депресію?
Песимізм і депресія
Темперамент, характер, особистість та їхня роль у виникненні депресії
Причини депресії
Депресія, алкоголь і психоактивні речовини
Депресія і тілесне здоров’я
Економічні та соціальні наслідки депресії
Депресія та суїцид
Чи завжди депресія на шкоду?
Наодинці з собою. Як можна допомогти самому собі?
Допомога хворому його близькими та родичами
Помилки, яких припускаються у спілкуванні з близькими, які перебувають у депресії
Звернення по медичну допомогу
Лікування депресій
Психотерапія під час депресії
Ваші союзники в боротьбі з депресією
Депресія та харчування
Профілактика депресії
Депресія і творчість
Епілог
Словник

Автори книги Депресія: погляд психотерапевта / В.Ю. Юнак

Валерій Юрійович Юнак — український професор, сексопатолог, психіатр, психотерапевт з 50-річним практичним стажем, який вивчає проблеми депресії, наркотичної залежності та інші питання психіатрії. Учень відомого психіатра, професора Я.П. Фрумкіна, стажувався у Франції.
У 80-х роках працював у Африці.
Автор багатьох наукових, науково-популярних публікацій, які становлять інтерес як для лікарів-практиків, так і для широкого кола читачів.

Характеристики книги Депресія: погляд психотерапевта / В.Ю. Юнак

Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Форма: друкована книга (видання)
Вид: науково-популярне видання
Мова: українська
Рік: 2023
Кількість сторінок: 334 (чорно-білі)
Обкладинка: тверда
Формат: 60х90/16 (14,5х21,5 см)
Вага: 478 г
ISBN: 978-617-505-924-1 (9786175059241)
Ольга Л.
2023-08-31 10:46:17
Видання написано цікаво, доступно, а основне — професійно. Автор доводить, що депресія не є захворюванням безнадійним і безвихідним. Існує безліч методів, що викладені автором у книзі, і можуть перемогти це захворювання. Книга дуже корисна читачеві.
Відповісти

1

Додати відгук

Введіть символи: *
captcha
Оновити

На цій сторінці Ви можете ознайомитися і купити науково-популярне видання автора В.Ю. Юнака Депресія: погляд психотерапевта українською мовою, а також безкоштовно прочитати онлайн фрагмент книги і скачати інформацію про неї. ВСВ «Медицина»