Опис книги Основи фармацевтичного і медичного товарознавства: навчальний посібник (ВНЗ І—ІІІ р. а.) / К.М. Римарчук
Запропонований навчальний посібник містить корисний обсяг знань щодо основ фармацевтичного і медичного товарознавства — принципи класифікації, кодування і стандартизації товарів, методи оцінювання їхньої якості, правила маркування, пакування, умови зберігання, транспортування.
Навчальний матеріал посібника структуровано за темами. Після кожної теми є контрольні запитання і тестові завдання для контролю засвоєння навчального матеріалу студентами. Для розвинення товарознавчого мислення подано практичні завдання, вказано алгоритм проведення товарознавчого аналізу. Також посібник містить зразки облікової документації, яка стосується більшості етапів товароруху. Посібник сприяє підготовці фармацевта відповідно до освітньо-кваліфікаційної характеристики молодшого спеціаліста.
Для студентів вищих медичних навчальних закладів І—ІІІ рівнів акредитації, що здійснюють підготовку фахівців в галузі знань 1202 “Фармація”.
Зміст книги Основи фармацевтичного і медичного товарознавства: навчальний посібник (ВНЗ І—ІІІ р. а.) / К.М. Римарчук
Передмова
Тема 1. Теоретичні основи товарознавства
1.1. Предмет і завдання товарознавства
1.2. Стандартизація, сертифікація та якість продукції
1.3. Класифікація і кодування товарів
Контрольні запитання
Тести
Практичні завдання
Тема 2. Методи стерилізації, які застосовують у медицині
2.1. Фізичні методи стерилізації
2.2. Хімічні методи стерилізації
Контрольні запитання
Тести
Ситуаційні завдання
Тема 3. Основи матеріалознавства. Гумові вироби і предмети догляду за хворими. Етапи товарознавчого аналізу
3.1. Основи матеріалознавства
3.2. Гумові вироби і предмети догляду за хворими
3.3. Товарознавчий аналіз і його основні етапи
Контрольні запитання
Практичні завдання
Тема 4. Перев’язувальний матеріал і готові перев’язувальні засоби
4.1. Асортимент перев’язувального матеріалу
4.2. Зберігання перев’язувального матеріалу
Контрольні запитання
Тести
Інформаційний матеріал
Практичні завдання
Тема 5. Товарознавчі операції в аптечній мережі
5.1. Товарорух
5.2. Приймання товару на аптечний склад (базу)
5.3. Зберігання товару
5.4. Відпускання товару зі складу (бази)
5.5. Списання товарів
Контрольні запитання
Тести
Інформаційний матеріал
Практичні завдання
Тема 6. Тара, закупорювальні засоби і пакувальні матеріали
6.1. Класифікація тари, закупорювальних засобів і пакувальних матеріалів
6.2. Вимоги до тари, закупорювальних засобів і пакувальних матеріалів
6.3. Зберігання тари, закупорювальних засобів і пакувальних матеріалів
Контрольні запитання
Тести
Практичні завдання
Тема 7. Лікарські засоби і особливості їх зберігання
7.1. Класифікація лікарських засобів
7.2. Вимоги до приміщень для зберігання лікарських засобів
7.3. Загальні заходи щодо організації та зберігання лікарських засобів
7.4. Зберігання лікарських засобів з урахуванням їхніх фізико-хімічних властивостей
7.5. Вимоги до маркування і транспортування лікарських засобів
Контрольні запитання
Тести
Практичні завдання
Тема 8. Готові лікарські форми
8.1. Вимоги до якості готових лікарських форм
8.2. Організація зберігання готових лікарських форм
Контрольні запитання
Тести
Інформаційний матеріал
Практичні завдання
Тема 9. Товари обмеженого аптечного асортименту
9.1. Хімічні реактиви. Класифікація і асортимент хімічних реактивів
9.2. Дезінфекційні, дезінсекційні та дератизаційні засоби
9.3. П’явки медичні
Контрольні запитання
Тести
Практичні завдання
Тема 10. Організація зберігання фармацевтичних товарів в аптечних і лікувальних закладах
10.1. Вимоги до приміщень для зберігання фармацевтичних товарів
10.2. Принципи організації зберігання фармацевтичних товарів
10.3. Правила зберігання окремих груп фармацевтичних товарів
10.4. Зберігання аптечного майна
Контрольні запитання
Тести
Практичні завдання
Додатки до теми 5
Список літератури
Характеристики книги Основи фармацевтичного і медичного товарознавства: навчальний посібник (ВНЗ І—ІІІ р. а.) / К.М. Римарчук
Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Форма: друкована книга (видання)
Вид: навчальний посібник
Мова: українська
Рік: 2015
Кількість сторінок: 120
Обкладинка: тверда
Формат: 60х90/16
Вага: 202 г
ISBN: 978-617-505-336-2