Телефоны

044-235-16-29, 050-336-86-07

с 8:00 до 16:30 (Сб, Вс выходные)

Робота з тяжкими психічними захворюваннями: посібник для клінічної практики: 3-є видання / Кетрін Гембл, Джефф Бреннан та ін.

Робота з тяжкими психічними захворюваннями: посібник для клінічної практики: 3-є видання / Кетрін Гембл, Джефф Бреннан та ін.

Предпродажа. Выпуск 01.06.24
До завершения акции:
940 грн752 грн при условии предоплаты
АКЦИЯ! Оплатите книгу сейчас со скидкой 20% и гарантированно получите новинку сразу после выпуска 1 июня 2024!
Авторы: Кэтрин Гэмбл, Джефф Бреннан; научный редактор перевода Елена Венгер
Аудитория: для врачей и медицинских сестер, работающих с психическими заболеваниями пациентов, их семьями и лицами, которые за ними ухаживают, а также для студентов, изучающих сестринское дело
Лицензия: перевод Working With Serious Mental Illness, 3rd edition публикуется в соответствии с договором с Elsevier
Издательство: Всеукраинское специализированное издательство «Медицина»
Язык: украинский
Год: 2024
Количество страниц: ≈384 (двухцветные)
ISBN: 978-617-505-954-8
Всеукраинское специализированное
издательство «Медицина»

Описание книги Робота з тяжкими психічними захворюваннями: посібник для клінічної практики: 3-є видання / Кетрін Гембл, Джефф Бреннан та ін.

Незамінний посібник, створений на основі особистого досвіду отримувачів послуг з охорони психічного здоров’я.
Якщо ви працюєте у сфері охорони психічного здоров’я, найкращим джерелом доказової інформації є власний досвід людей. У третьому виданні посібника зберігається фокус на даних досліджень, які доповнено особистим досвідом пацієнтів. Це дає змогу надати чіткі поради фахівцям.
Книга призначена для медичних сестер і лікарів, які працюють із такими психічними захворюваннями, як тяжка депресія, біполярний розлад і психоз. У посібнику пропонуються варіанти взаємодії і роботи з пацієнтами та їхніми сім’ями. Яскраво представлено досвід і рекомендації пацієнтів, а також описано, як розробляти й упроваджувати ефективні лікувальні заходи, як аналізувати стосунки з пацієнтами для забезпечення стійкого успіху.
Книга легко читається, містить багато практичних порад і стратегій. Це ідеальний посібник для фахівців, які працюють із пацієнтами з тяжкими психічними захворюваннями, їхніми сім’ями й особами, що їх доглядають. Посібник буде корисний для персоналу, який працює в умовах невідкладної психіатричної допомоги і закладах охорони психічного здоров’я, але не має спеціальної підготовки з питань тяжких психічних розладів, а також для студентів, що вивчають сестринську справу, медичних сестер психічного здоров’я та медичних сестер загального профілю, які працюють у сфері психічного здоров’я, первинної медичної допомоги й у громадських організаціях.
Особливості:
• Основну увагу приділено особистому досвіду психічних захворювань, спостереженням і рекомендаціям для фахівців, які надають допомогу отримувачам послуг з охорони психічного здоров’я.
• Посібник поєднує теорію і практику в підході, що спирається на навички й лікувальні заходи.
• Представлено практичні ідеї щодо лікування, розроблені для фахівців, які працюють безпосередньо з хворими.
• Надаються зрозумілі практичні поради.
• Автори є експертами й лідерами у своїй галузі.
Нове у виданні:
• Зміст посібника було повністю переглянуто й оновлено з урахуванням змін у наданні послуг з охорони психічного здоров’я.
• Додано нові розділи: «Рівність у ставленні», «Робота за принципами допомоги з урахуванням особливостей травми» та «Піклування про себе: стратегії добробуту, життєстійкості й самодопомоги».

Содержание книги Робота з тяжкими психічними захворюваннями: посібник для клінічної практики: 3-є видання / Кетрін Гембл, Джефф Бреннан та ін.

Частина 1. Поліпшення обізнаності
1. Те, що ми можемо дізнатися від пацієнтів, які страждають психічними розладами
2. Соціальна участь
3. Модель вразливості до стресу за наявності тяжких психічних захворювань
4. Робота за принципами допомоги з урахуванням особливостей травми
5. Роль психічних інтервенцій в одужанні
Частина 2. Залучення, оцінка й узгодження допомоги
6. Вибудовування відносин
7. Оцінка на практиці: діагностика
8. Консолідація процесу оцінювання
9. Рівність у ставленні
Частина 3. Робота з людиною
10. Сучасне керування ризиками
11. Робота з голосами й дивними думками
12. Допомога людині з браком мотивації
13. Допомога сім’ям і особам, що забезпечують догляд на неофіційній основі
14. Допомога людині з наркотичною або алкогольною залежністю
15. Робота з гнівом у контексті тяжких психічних захворювань
16. Робота зі складними випадками
17. Допомога людині, що отримує медикаментозне лікування
18. Одужання: як допомогти людині залишатися здоровою
Частина 4. Міркування щодо ефективної практики
19. Розуміння культурного контексту
20. Піклування про себе: стратегії добробуту, життєстійкості й самодопомоги
Покажчик

Авторы книги Робота з тяжкими психічними захворюваннями: посібник для клінічної практики: 3-є видання / Кетрін Гембл, Джефф Бреннан та ін.

Кетрін Гембл — Член Королівської колегії сестринської справи, Незалежний консультант із питань сім’ї та біопсихосоціального втручання, що надає підтримку фахівцям у професійній діяльності, Національній службі охорони здоров’я, а також вищим навчальним закладам у розробці програм.
Джефф Бреннан — Клінічний керівник програми Safewards, Королівський коледж Лондона.
 
Науковий редактор перекладу українською
Олена Венгер — доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського
 
Автори
Джефф Бреннан — Клінічний керівник програми Safewards, Королівський коледж Лондона.
Ганна Кадоган (уроджена Мак-Дональд) — Королівська колегія сестринської справи, Королівська школа рукоділля, Медична сестра паліативної допомоги, Представник із питань власного досвіду психічних захворювань у Королівській колегії сестринської справи.
Тім Коупленд — Радник із питань рівної поваги Королівської колегії сестринської справи, Медичний брат психічного здоров’я з розширеними повноваженнями, тренер, радник, консультант із організаційного розвитку, що надає підтримку окремим особам, Національній службі охорони здоров’я та іншим закладам охорони здоров’я.
Мейвіс Дваа — Когнітивно-поведінковий психотерапевт.
Сью Д. Елліс — Консультант із навчання й розвитку, Спеціаліст із розробки й проведення тренінгів із психічного здоров’я, дослідник, викладач, консультант, фахівець із діалектичної поведінкової терапії (питання доступу до послуг і їх надання)
Кетрін Гембл — Член Королівської колегії сестринської справи, Незалежний консультант із питань сім’ї та біопсихосоціального втручання, що надає підтримку фахівцям у професійній діяльності, Національній службі охорони здоров’я, а також вищим навчальним закладам у розробці програм.
Сара Гелловей — Філія Національної служби охорони здоров’я в південно-західній частині Лондона та психіатрична лікарня Св. Георга, Менеджер проєктів із підвищення якості та інновацій, радник із питань покращення, докторант Кінгстонського університету.
Доктор Ендрю К. Гранді — Школа медико-санітарних дисциплін, Манчестерський університет, Дослідник особистого досвіду психічних захворювань.
Дуглас Гамандіше — Компанія Centric Health Media і Королівська колегія сестринської справи, Представник із питань інформаційних технологій та цифрового розвитку, Директор із цифрових технологій компанії Context Health Ltd, кандидат від лейбористської партії (Джиллінгем-Норт), голова громадської групи Gillingham Green PACT, медичний брат психічного здоров’я.
Доктор Саллі Гарді — Декан, професор психічного здоров’я та практичних інновацій, Університет Східної Англії, Школа медико-санітарних дисциплін.
Луїза Е. Говард — Асоційований професор сестринської справи в психіатрії, Факультет охорони здоров’я, науки, соціальної допомоги й освіти, Кінгстонський університет.
Доктор Ада Гуй — Асистент професора, Школа медико-санітарних дисциплін, Ноттінгемський університет.
Доктор Том Джеймісон-Крейг — Почесний професор соціальної психіатрії, Королівський коледж, Центр медико-біологічних досліджень у сфері психічного здоров’я Національного інституту досліджень у царині охорони здоров’я та медичної допомоги Модслі.
Доктор Шеріл Кіппінг — Філія Національної служби охорони здоров’я в південно-західній частині Лондона та психіатрична лікарня Св. Георга, Колишня медсестра-консультант (подвійна діагностика).
Доктор Гері Ламф — Університет Едж-Гілл, Ланкашир (Велика Британія), Керівник відділення сестринської справи в психіатрії та сфері труднощів у навчанні.
Рейчел Леветт — Координатор з догляду, Відділ охорони здоров’я північної частини Нового Південного Вельсу, Австралія (керівник Коледжу відновлення, філія Національної служби охорони здоров’я в східній частині Лондона, 2017–2020).
Доктор Пол Лінслі — Відділ набору й зарахування, асоційований, професор і заступник декана факультету психічного здоров’я, Університет Східної Англії.
Метью Мак-Кензі, член Королівського товариства мистецтв — Голова громадської організації Triangle of Care, Фасилітатор і голова кількох груп фахівців, що надають допомогу особам із розладами психічного здоров’я, у південній, південно-західній і південно-східній частинах Лондона.
Доктор Естель Мур — Філія Національної служби охорони здоров’я в західній частині Лондона, Голова Лондонської мережі фахівців у сфері психології, професійний керівник психологічної служби / асоційований професор Судова психологія.
Джиммі Ноак — Філія Національної служби охорони здоров’я в західній частині Лондона, Медичний брат-консультант, заступник клінічного директора.
Доктор Рейчел Перкінс, кавалер ордена Британської імперії — Старший консультант організації Implementing Recovery through Organisational Change, ImROC.
Мона Мішель Кассім — Філія Національної служби охорони здоров’я Berkshire Healthcare, офіційно зареєстрований фармацевт (Генеральна фармацевтична рада), акредитація Британської асоціації поведінкової та когнітивної психотерапії, член Колегії фармацевтів у сфері психічного здоров’я, фармацевт високої кваліфікації у сфері психічного здоров’я, когнітивно-поведінковий терапевт.
Доктор Кіт Рід — Філія Національної служби охорони здоров’я в Камбрії, Нортумберленді, Тайні та Уїрі, судовий психіатр-консультант; заступник директора з медичних питань (позитивний і безпечний догляд); член правління благодійної організації ReCoCo; запрошений науковий співробітник Нортумбрійського університету (охорона здоров’я і медико-біологічні науки).
Доктор Ліз Сейс, кавалер ордена Британської імперії — Запрошений старший науковий співробітник, Лондонська школа економіки й політичних наук.
Доктор Жаклін Сін — Професор сестринської справи в галузі психічного здоров’я, Школа охорони здоров’я та психологічних наук, Філія Національної служби охорони здоров’я в Сіті, Лондонському університеті й східній частині Лондона.
Кеті Стаффорд, сертифікована медична сестра психіатричного профілю — Сертифікована медична сестра психіатричного профілю, керівник Коледжу відновлення, Заступник директора з питань якості й безпеки, Філія Національної служби охорони здоров’я в східній частині Лондона.

Характеристики книги Робота з тяжкими психічними захворюваннями: посібник для клінічної практики: 3-є видання / Кетрін Гембл, Джефф Бреннан та ін.

Издательство: Всеукраинское специализированное издательство «Медицина»
Лицензия: перевод Working With Serious Mental Illness, 3rd edition публикуется в соответствии с договором с Elsevier
Форма: печатная книга (издание)
Вид: пособие
Язык: украинский
Год: 2024
Количество страниц: ≈384 (двухцветные)
Обложка: твердая
Формат: 70х100/16 (17х24 см)
Дата выпуска: 01.06.2024
ISBN: 978-617-505-954-8 (9786175059548)

Добавить отзыв

Введите символы: *
captcha
Обновить

На этой странице можно ознакомиться и купить по издательской цене книгу авторов Кэтрин Гэмбл, Джеффа Бреннана и др. Работа с тяжелыми психическими заболеваниями: руководство для клинической практики на украинском языке, а также прочитать онлайн фрагмент книги и скачать бесплатно информацию о ней.

Книга находится в производстве и поэтому приведенная информация о ней может содержать неточности и незначительно отличаться от окончательного издания. При обнаружении таких неточностей просим отнестись с пониманием.

ВСИ «Медицина»