Телефоны

044-235-16-29, 050-336-86-07

с 8:00 до 16:30 (Сб, Вс выходные)

Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги: 7-е видання / Тейт Хіггінс, Алі С. Арасту, Пол С. Ауербах

Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги: 7-е видання / Тейт Хіггінс, Алі С. Арасту, Пол С. Ауербах

В наличии
995 грн
Авторы: Тейт Хиггинс, Али С. Арасту, Пол С. Ауэрбах; научный редактор перевода Антон Волосовец
Аудитория: для врачей разных специальностей, парамедиков и широкого круга читателей
Издательство: Всеукраинское специализированное издательство «Медицина»
Лицензия: перевод Medicine for the Outdoors: The Essential Guide to First Aid and Medical Emergencies, Seventh Edition публикуется в соответствии с договором с компанией Elsevier
Язык: украинский
Год: 2024
Количество страниц: 543 (черно-белые)
ISBN: 978-617-505-943-2
Всеукраинское специализированное
издательство «Медицина»

Описание книги Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги: 7-е видання / Тейт Хіггінс, Алі С. Арасту, Пол С. Ауербах

Зрозумілі рекомендації щодо того, як запобігти практично будь-яким надзвичайним ситуаціям на природі та як на них реагувати.
Протягом майже 40 років видання «Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги» було настільною книгою для тих, хто вирушає в гори, ліс, пустелю чи на воду. Посібник містить гарно ілюстровані, зрозумілі вказівки з негайної стабілізації та надання допомоги людям із практично будь-якими проблемами зі здоров’ям, які розроблено для використання на місці, коли немає доступу до медичної допомоги вищого рівня. Це видання, написане фахівцями з надання медичної допомоги в різних природних умовах, допоможе вам упоратися з будь‑якою ситуацією, доки за справу не візьметься медичний персонал.
Посібник містить ключову інформацію про широке коло проблем зі здоров’ям, пов’язаних із перебуванням у середовищі з певними умовами, включно зі стихійними лихами, високогір’ям, нещасними випадками на воді, хворобами, спричиненими високою або низькою температурою навколишнього середовища, а також лісовими пожежами.
Ви отримаєте прості й зрозумілі рекомендації, як діяти в разі нападу тварин (зокрема отруйних), отруєння дикорослими рослинами або грибами, незначних і серйозних проблем зі здоров’ям та інфекційних захворювань. Ви дізнаєтеся, як дезінфікувати воду й зупинити сильну кровотечу.
Посібник охоплює ключові теми, зокрема використання антибіотиків, лікарських препаратів, лікування передозування опіоїдами, методи закриття ран, допомогу в разі сильних кровотеч, оцінку стану хребта й відповідну іммобілізацію, накладання джгутів, застосування мішка Гамова в разі висотної хвороби, накладання шин, невідкладну стоматологічну допомогу, підготовку до стихійних лих, рекомендації щодо глобальних конфліктів, кінологічну допомогу, сучасні загрози інфекційних захворювань.
Містить сучасні рекомендації, багато корисних ілюстрацій і схем, а також новий розділ «Оцінка стану пацієнта: структурований підхід до невідкладних станів на відкритому повітрі».
• Висвітлено складні теми, що стане в пригоді лікарям і медичному персоналу експедицій будь-якого рівня підготовки й досвіду.

Содержание книги Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги: 7-е видання / Тейт Хіггінс, Алі С. Арасту, Пол С. Ауербах

ЧАСТИНА I. Загальна інформація
Як користуватися цим посібником
Перш ніж почати
Загальні принципи надання першої медичної допомоги
Оцінка стану пацієнта: структурований підхід до невідкладних станів на відкритому повітрі
ЧАСТИНА II. Серйозні медичні проблеми
Підхід до непритомного потерпілого
Травма грудної клітки
Серйозні легеневі захворювання
Біль у грудях
Кровотеча
Шок
Травма голови
Алергійна реакція
Судомний напад
Переломи і вивихи
Ампутація
Опіки
Інгаляційні травми
Біль у животі
Проблеми яєчників і піхви
Порушення роботи нирок, сечового міхура та передміхурової залози
Проблеми статевого члена і яєчок
Екстрені пологи
Цукровий діабет
Інсульт
Інфекційні захворювання
ЧАСТИНА III. Незначні розлади стану здоров’я
Загальні симптоми
Голова (включаючи очі, вуха, ніс, горло та рот)
Захворювання верхніх дихальних шляхів
Розлади органів травлення
Хвороби шкіри
Невеликі ушкодження та рани
Травми опорно-рухового апарату
Надзвичайні ситуації, пов’язані із психічним здоров’ям
ЧАСТИНА IV. Розлади, пов’язані з певним типом середовища
Травми та захворювання, спричинені холодом
Травми та захворювання, спричинені спекою
Лісові пожежі
Проблеми, пов’язані з великою висотою
Укус змії
Укуси комах і членистоногих
Удар блискавки, торнадо (циклон), ураган (тайфун), повінь, землетрус, приливна хвиля (цунамі), зсув (сель), вулкан та снігова лавина
Небезпечні водні організми та водні інфекції
Нещасні випадки під час дайвінгу
Утоплення
Напади тварин
Отруєння дикими рослинами та грибами
ЧАСТИНА V. Додаткова інформація
Застосування кисню
Знезараження води
Морська хвороба
Різниця у часі (джетлаг)
Особиста безпека в епоху конфліктів, викрадень і тероризму
Аптечки для надання першої медичної допомоги
Лікарі за кордоном
Вакцинація
Транспортування пораненого потерпілого
Сигнали небезпеки типу «земля—повітря»
Загублені люди
Процедури
Як поводитися у випадку смерті людини
ДОДАТКИ
Додаток 1. Поширені лікарські препарати та їх дозування
Додаток 2. Конвертаційні таблиці
Додаток 3. Керівництво з профілактики захворювань, що передаються через кров та інші біологічні рідини людини
Додаток 4. Поширені варіанти застосування шини SAM
Додаток 5. Невідкладна кінологічна медицина
Глосарій (з абревіатурами)
Покажчик

Авторы книги Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги: 7-е видання / Тейт Хіггінс, Алі С. Арасту, Пол С. Ауербах

Тейт Хіггінс — доктор медицини, член Академії медичної допомоги в умовах дикої природи.
Алі С. Арасту — доктор медицини, член Академії медичної допомоги в умовах дикої природи.
Пол С. Ауербах — доктор медицини.
 
Науковий редактор українського видання
Антон Волосовець — доктор медичних наук, доцент, завідувач кафедри медицини невідкладних станів Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика.

Характеристики книги Медицина в різних природних умовах: посібник з надання першої та невідкладної догоспітальної медичної допомоги: 7-е видання / Тейт Хіггінс, Алі С. Арасту, Пол С. Ауербах

Издательство: Всеукраинское специализированное издательство «Медицина»
Лицензия: перевод Medicine for the Outdoors: The Essential Guide to First Aid and Medical Emergencies, Seventh Edition публикуется в соответствии с договором с компанией Elsevier
Форма: печатная книга (издание)
Вид: пособие
Язык: украинский
Год: 2024
Количество страниц: 543
(черно-белые)
Обложка: твердая
Формат:
70х100/16 (17х24 см)
Дата выпуска: 19.03.2024
ISBN: 978-617-505-943-2 (9786175059432)
Агар
2024-03-17 21:02:47
Виявляється, що в цьому посібнику є поради щодо прищеплення язика шпильками до губи
Розумію, що це так в оригіналі, і поради доволі старі, але ж наші шановні перекладачі та рецензенти могли не додавати застарілий матеріал? Поки що розчарована даною книгою, сподіваюся, що видавництво якимось чином вирішить цю проблему - наприклад інформаційним листом для всіх, хто вже придбав, попередженням для тих, хто ще ні
Ответить
Менеджер Сергій
2024-03-20 08:33:37
Добрий день! Дякуємо за відгук.
Книга є перекладом нового видання Medicine for the Outdoors: The Essential Guide to First Aid and Medical Emergencies, Seventh Edition (2024 by Elsevier Inc.). Переклад здійснено у відповідності з оригіналом.
Кріплення шпильками язика до обличчя трохи нижче нижньої губи у книзі наводиться як один із кількох можливих методів утримування язика у випадку, якщо не вдається вручну обхопити, витягнути і утримувати язик за допомогою тканини чи марлі, щоб звільнити дихальні шляхи. У книзі цей метод ще позначають як агресивний.
Для отримання більш детальної інформації радимо звернутися до наукового редактора українського видання Антона Волосовця (кафедра медицини невідкладних станів Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика). Або напишіть нам через форму зворотного зв’язку і ми зв’яжемо вас.
Ответить
Ірина Г.
2024-03-20 08:41:25
В жодному разі витягувати і охоплювати язик не треба! В будь-якому протоколі!
Ответить
Менеджер
2024-03-20 09:53:48
Добрий день! Дякуємо за відгук.
Книга є перекладом оригінального видання Medicine for the Outdoors: The Essential Guide to First Aid and Medical Emergencies, Seventh Edition (2024 by Elsevier Inc.). Переклад здійснено у відповідності з оригіналом. Ми не маємо права відступати від оригіналу згідно угоди з компанією Elsevier.
Ответить
Лора
2024-01-12 01:47:44
А рік випуску вірно вказаний? Бо в грудні 2023 вже «випустили». Купила і чекаю на книгу вже 8 місяців - скільки реально чекати?
Ответить
Менеджер Сергій
2024-01-12 08:57:38
Добрий день! Дякуємо за звернення. Дата випуску вказана вірно. У випадку змін додатково інформуємо клієнтів по імейлу або смс.
Ответить
Артеменко
2023-12-01 06:13:14
Це буде класна книга для Пласту та туристів!
Чим відрізняється від книг з невідкладної?
А тим, що після невідкладної травмований попадає в руки лікарів. А тут буввють ситуації,що і в подальшому допомогу іноді має надаввти побратим.
Ответить

1

Добавить отзыв

Введите символы: *
captcha
Обновить

На этой странице можно ознакомиться и купить по издательской цене пособие авторов Тейта Хиггинса, Али С. Арасту, Пола С. Ауэрбаха Медицина в различных природных условиях: руководство по оказанию первой и неотложной догоспитальной медицинской помощи на украинском языке, а также прочитать онлайн фрагмент книги и скачать бесплатно информацию о ней. ВСИ «Медицина»